Alles wat je dient te weten over incassobureaus en incassokosten

Niemand betaalt graag te laat, maar helaas komt het wel eens voor. Soms is het een simpel misverstand, maar soms blijft een factuur onbetaald zonder dat er een geldige reden voor is. In dat geval kan het inschakelen van een incassobureau de beste optie zijn. Maar hoe gaat dat in zijn werk? En wat zijn de kosten die eraan verbonden zijn? In deze blog lees je alles wat je dient te weten over incassobureaus en incassokosten.

 

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat zich bezighoudt met het innen van onbetaalde facturen. Dit kan gaan om kleine bedragen, maar ook om grote schulden. Wanneer je een incassobureau inschakelt, gaat dit bureau in jouw naam aan de slag om het openstaande bedrag te innen.

 

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Vaak zijn er meerdere contactpogingen gedaan om de openstaande factuur te innen, maar zonder succes. In dat geval kan je een incassobureau inschakelen. Het bureau neemt dan het contact over en probeert op een professionele manier alsnog de schuld te innen.

 

Wat zijn de kosten van een incassobureau?

De kosten van een incassobureau kunnen sterk variëren. Bij ZWS Incasso, bijvoorbeeld, is dit afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt onder andere de hoogte van de vordering en de complexiteit van de zaak een rol. Daarnaast zijn er wettelijke tarieven waar incassobureaus zich aan moeten houden. Deze tarieven zijn vastgelegd in de Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten.

 

Wat zijn incassokosten?

Incassokosten zijn de kosten die een incassobureau in rekening brengt voor zijn diensten. Deze kosten kunnen snel oplopen. Het inschakelen van een incassobureau kan als vervelend worden ervaren, maar het is wel een effectieve manier om openstaande facturen te innen. Bovendien kan een incassobureau naast het innen van het openstaande bedrag ook juridische stappen ondernemen wanneer dit nodig is.

 

Samenvatting 

Het inschakelen van een incassobureau kan een goede manier zijn om openstaande facturen te innen. Bij zwsincasso.nl kun je rekenen op professionele hulp en transparante kosten. Het is niet fijn om achter betalingen aan te moeten gaan, maar soms is het gewoon nodig. We hopen dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in de werkwijze van incassobureaus. Mocht je zelf ooit te maken krijgen met een openstaande factuur, dan weet je nu waar je terecht kunt.


Bron: https://www.zwsincasso.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *