Beleggen in edelmetalen: waarom zijn zilver en goud geweldige keuzes?

Al eeuwenlang behoren zilver en goud tot de populairste beleggingskeuzes voor mensen die hun portefeuille willen diversifiëren en hun vermogen willen beschermen. Veel beleggers geven de voorkeur aan deze edelmetalen, omdat ze een bescherming bieden tegen marktvolatiliteit en economische onzekerheid. Maar waarom is investeren in zilver en goud een goed idee? Laten we eens kijken waarom deze twee edelmetalen zulke aantrekkelijke investeringen zijn.

Zilver en goud als waardeopslag

Een groot voordeel van beleggen in zilver en goud is dat beide edelmetalen al lang worden gebruikt als waardeopslag. Dit betekent dat men erop kan vertrouwen dat ze hun waarde op termijn zullen behouden, ongeacht wat er gebeurt met de aandelenmarkt of de economie. Zoals elke belegger bij Doijer & Kalff weet, is dit soort stabiliteit van onschatbare waarde. Daarnaast zijn zilver en goud tastbare activa, waardoor ze makkelijk kunnen worden omgezet in contanten als dat nodig is. 

Bescherming tegen inflatie en geldontwaarding

Investeren in zilver en goud is niet alleen een stabiele opslagplaats van waarde, maar kan ook bescherming bieden tegen inflatie, muntdevaluatie en andere economische uitdagingen. Dit komt omdat beide metalen de neiging hebben in waarde te stijgen in tijden van economische onrust. Wat betekent dat als je er nu in investeert, je ze later voor meer zou moeten kunnen verkopen. Bovendien zijn zowel zilver als goud grotendeels immuun voor veranderingen in valutawaarden, omdat ze zijn uitgedrukt in Amerikaanse dollars of andere belangrijke valuta, zoals euro’s of Britse ponden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor iedereen die er zeker van wil zijn dat zijn geld zijn koopkracht op termijn behoudt. 

Diversificatie met edelmetalen

Tot slot biedt beleggen in zilver en goud een uitstekende mogelijkheid om jouw portefeuille te diversifiëren zonder al te veel risico te lopen. Door een klein deel (meestal niet meer dan 10-20 procent) van jouw totale beleggingen in edelmetalen, zoals zilver of goud, aan te houden, kun je jouw beleggingen beschermen tegen neerwaartse sprongen in andere markten en toch profiteren van eventuele winsten die deze markten op termijn kunnen bieden.

Bron: www.doijerkalff.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *