De akoestiek op kantoor verbeteren: zo doe je dat!

In grote kantoorruimtes kan behoorlijk veel galm ontstaan. Niet prettig! Galm ontstaat vooral in grote ruimtes met gladde oppervlakken zoals gladde muren en vloeren. Wil jij bijvoorbeeld akoestische oplossingen voor in de kantoortuin? Of minder galm in de vergaderruimte? We vertellen je in dit artikel wat je kunt doen.

Waarom is het belangrijk?

Voor een prettige werkomgeving is een goede akoestiek erg belangrijk. Als een ruimte erg galmt kun je elkaar minder goed verstaan en dat is in een vergaderruimte erg onhandig. Bovendien kan galm, zeker bij mensen die gevoelig zijn voor prikkels, de concentratie behoorlijk verstoren. De constante weerkaatsing van geluid kan bij sommige mensen zelfs niet alleen voor verminderde concentratie, maar zelfs voor vervelende hoofdpijn zorgen.

Hulp

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, kun je hulp zoeken. Trek bijvoorbeeld eens aan de bel bij AKMA. Zij kunnen zien waar het in jouw kantoor aan schort en kunnen je helpen met de keuze voor bijvoorbeeld de juist AKMA akoestische materialen. Ook kun je met hen sparren in de zoektocht naar gepast akoestisch advies.

Zachte materialen

Om de galm in een kantoorruimte te verminderen, is het een goed idee om wat meer zachte materialen te integreren in het interieur. Zachte materialen zorgen voor demping van het geluid. Denk bijvoorbeeld aan een zachte bank in de hoek van het kantoor, waar het personeel lekker tot rust kan komen, of een zacht kleed op de vloer.

Wandpanelen

Er zijn ook speciale akoestische wandpanelen te koop. Deze kun je aan de muur hangen, om zo de galm in een ruimte te verminderen. Ga op zoek naar mooie wandpanelen die passen in het interieur van jouw kantoor.

Deel de ruimte op

Aangezien galm het meest ontstaat in grote ruimtes, kan het geen kwaad om de ruimte wat kleiner te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met tussenwandjes op kantoor die verschillende kantooreilanden van elkaar scheiden. Dat is niet alleen lekker voor de galm, maar ook voor de concentratie van je werknemers. Kortom, galm op kantoor kan ontzettend vervelend zijn, maar met het juiste akoestische advies, voldoende zachte materialen, eventuele akoestische wandpanelen aan de muur en een opdeling van een grote ruimte, maak je binnen de kortste keren een einde aan die vervelende galm. Neem contact op met een professional en laat je ondersteunen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *