Een EP giet vloer laten realiseren, wat zijn de voordelen?

De kans is ontzettend groot dat je al wel eens hebt gehoord over een zogenaamde EP giet vloer. Voor een dergelijke vloer geldt dat is ze gemaakt van het zogenaamde materiaal epoxy. Indien we enkele jaren terug in de tijd zouden keren zou er vastgesteld kunnen worden dat er toen hoofdzakelijk gebruik werd gemaakt van een dergelijke vloer in bedrijfspanden. Dat is tegenwoordig echter niet langer zo. Uiteraard blijven deze vloeren nog altijd ongelofelijk interessant om gerealiseerd te worden in dergelijke omgevingen, maar daar staat tegenover dat ze ook in huizen steeds vaker wordt voorzien. Overweeg jij ook de plaatsing van een dergelijke vloer en wil je er graag meer over te weten komen? Ontdek dan vooral de voordelen hieronder op deze pagina.

Wat is een EP giet vloer dus eigenlijk precies?

Voor een EP giet vloer geldt dat ze een zelfnivellerende, gegoten vloer is die beschikt over een basis van epoxy. Eén van de belangrijkste vragen die veel mensen zich stellen wanneer ze van plan zijn om een dergelijke vloer te laten plaatsen heeft te maken met de dikte waarover ze beschikt. Voor deze dikte geldt dat je rekening kan houden met geringe afmetingen van slechts 2 à 3 mm. Deze afmetingen zorgen ervoor dat het mogelijk is om deze vloer niet alleen te voorzien in een nieuwbouw, maar ook in en al bestaand pand waar een nieuwe vloer in moet worden geplaatst. Ook voor renovatieprojecten leent een EP giet vloer zich dus met andere woorden uitstekend!

In welke situaties kan ze worden gelegd?

De plaatsing van een EP giet vloer kan gebeuren in heel veel verschillende plaatsen. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat dit kan gebeuren in een bedrijfspand. In het verleden was het zelfs zo dat dergelijke vloeren nagenoeg uitsluitend in dergelijke panden werden geplaatst. Dit gezegd hebbende blijken ze tegenwoordig ook ongelofelijk populair te zijn in particuliere panden. Zoals eerder op deze pagina al vermeld is het zowel in zakelijke als in private omgevingen mogelijk om gebruik te maken van een dergelijke vloer gemaakt van epoxy.

Hoe interessant is de keuze voor een EP giet vloer?

De bovenstaande informatie heeft ons finaal bij de hamvraag gebracht van dit artikel. Is het nu namelijk wel of niet interessant om ervoor te kiezen om een EP giet vloer te laten plaatsen? Wanneer deze vraag wordt gesteld zal blijken dat er best een niet onbehoorlijke hoeveelheid aan voordelen verbonden zijn aan dit type vloer. Enkele voordelen waar je op kan rekenen zijn alvast degene die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet:

  • Een EP giet vloer is een naadloze vloer en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk;
  • Voor deze vloeren geldt dat ze gerealiseerd kunnen worden in diverse stijlen;
  • Het is mogelijk om ze te combineren met vloerverwarming;

Naast bovenstaande zal je tot de vaststelling komen dat deze vloeren over een uitstekende stevigheid beschikken die er zelfs voor zorgt dat er sprake kan en mag zijn van een aanzienlijke mechanische belasting. Dit geldt bijvoorbeeld voor het zogenaamde heftruckverkeer. In ieder geval zijn er dus voldoende goede redenen die we kunnen aanhalen om dit type vloer te overwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *