Gemakkelijk verduurzamen met je kantoorinrichting

Een nieuw bedrijf oprichten of een nieuw pand huren in Emmen is altijd spannend en geeft veel energie. Er is namelijk zoveel mogelijk om te doen. Zo’n blank canvas nodigt uit tot nieuwe ideeën. Wil jij je richten op verduurzaming van je bedrijf in Emmen? Dan kun je met je kantoorinrichting al een hoop bereiken. In dit artikel leer je wat je kunt doen om jouw bedrijf te verduurzamen met een nieuwe kantoorinrichting.

Waarom zou je verduurzamen?

Het wordt steeds duidelijker dat verduurzaming essentieel is. Om ervoor te zorgen dat we überhaupt een toekomst hebben om naartoe te werken, moet er eerst gezorgd worden dat die toekomst leefbaar is op deze aarde. Door het formaat van bedrijven, hebben ze een grote impact op het milieu. Zelfs kleine bedrijven hebben een grote invloed, doordat er meer gebruik wordt gemaakt van alle middelen die het tot de beschikking heeft.

 

Het verduurzamen van jouw bedrijf in Emmen is dus erg belangrijk. Hiermee draag jij bij aan een vitalere wereld, waar jouw bedrijf nog lang in kan floreren. Als bedrijf ben je de voortrekker en kun je het goede voorbeeld geven. Zorg er dus voor dat je hierin investeert, zodat je een positieve bijdrage levert aan een duurzame wereld.

Hoe verduurzaam je met een kantoorinrichting?

De inrichting van je kantoor in Emmen is dé manier om het gevoel van je bedrijf over te brengen. Je kunt enorm spelen met de inrichting, om ervoor te zorgen dat het precies oproept hoe jouw bedrijf is. Ben je open en benaderbaar? Dan is een kantoor met weinig muren en scheidingspanelen wat je nodig hebt. Ben je juist erg zakelijk en duidelijk, dan heb je baat bij een strak ingericht kantoor. Bij Kleinlugtenbeld vind je alles wat je nodig hebt voor het inrichten van je kantoor. Maar hoe kun je verduurzamen met je kantoorinrichting

Huren in plaats van nieuw kopen

Een goede manier om je kantoorinrichting te verduurzamen, is door geen nieuwe meubels te kopen. Door het overmatig consumeren, moet er enorm veel geproduceerd worden wat het milieu meer belast. Kies je voor huurmeubilair bij Kleinlugtenbeld? Dan zorg je ervoor dat er geen nieuwe meubels voor jou gemaakt hoeven te worden. De meubels kunnen vervolgens ook nog worden hergebruikt wanneer jij meubels uitwisselt of klaar bent voor weer een kantoor makeover. Dit zijn de voordelen van kantoormeubilair huren:

 

  • De CO2-uitstoot van je bedrijf verminderen
  • Gemakkelijk wisselen van kantoormeubilair
  • Lagere kosten voor een tijdelijke inrichting

 

Wil je een kantoorinrichting die wel helemaal voor jou is om mee te doen wat je wilt? Dan is er nog een optie om hiermee te verduurzamen.

Tweedehands kantoormeubilair kopen

Het is bij Kleinlugtenbeld ook mogelijk om jouw kantoorinrichting te verrijken met tweedehands artikelen. Deze tweedehands artikelen zijn al eerder gebruikt, maar ze zijn nog in prima staat om nieuw leven in te blazen. Je kunt natuurlijk tweedehands winkels langsgaan om jouw kantoor in te richten, maar het is ingewikkeld om één duidelijke uitstraling te creëren, omdat je afhankelijk bent van het aanbod van de winkel. Bij Kleinlugtenbeld weet je zeker dat je kantoormeubelen in dezelfde stijl kunt kopen. Zo heb jij een mooi en duurzaam ingericht bedrijf, waarbij je alles onder een dak haalt.

 

Ook bij deze tweedehands artikelen geldt dat het duurzaam is, omdat er geen nieuwe producten voor jou geproduceerd worden. Daarnaast voorkom je hiermee dat spullen die nog in goede staat zijn, op de vuilnisbelt belanden. Door goede producten weg te gooien, moet er energie gestoken worden in het verwerken van dit ‘afval’. Dit is een zware belasting van het milieu, dus hoe meer je kunt bijdragen aan het verminderen van de afvalberg, hoe beter! De voordelen van tweedehands kantoormeubelen kopen, zijn:

 

  • Goedkoper goede meubels
  • Je kantoorinrichting is volledig van jou
  • Verminderen van CO2-uitstoot en energieverbruik

 

Wanneer je meer financiële middelen hebt, wordt verduurzamen steeds gemakkelijker. Investeer in een gezonde toekomst, zodat jouw onderneming in Emmen jarenlang de vruchten ervan plukt.

Spring boven de concurrentie uit dankzij je duurzaamheid

Duurzaamheid binnen bedrijven wordt steeds meer en meer gewaardeerd door consumenten. Iedereen is zich steeds meer bewust van hun ecologische voetafdruk op deze aarde. Ook voor business to business is duurzaam ondernemen echt een manier om uit te blinken. Elk bedrijf is namelijk bezig met het verminderen van hun negatieve invloed op het milieu.

 

Wees dus niet bang om je duurzame keuzes op te laten vallen. Schrijf er een nieuwtje over op je website en praat erover met potentiële klanten. Hoe meer jij duurzaamheid een pijler laat zijn van jouw onderneming, hoe meer mensen zich goed zullen voelen om met jou te samenwerken.

 

Kijk vooral ook verder dan enkel je kantoorinrichting als het gaat om verduurzamen. Zijn er andere stappen binnen je onderneming die duurzamer kunnen worden uitgevoerd? Kunnen jullie wel vaker de lampen uit laten staan of door betere isolatie de kachel lager houden? Verduurzamen kan op elk niveau van ondernemen, dus streef altijd naar verbetering. Zo val jij op tussen al je concurrenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *