Hoe kan je gevoelige bestanden veilig via e-mail versturen?

In de huidige digitale wereld is het mogelijk om vrijwel elk type bestand via e-mail te versturen. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het e-mailen van belangrijke en gevoelige bestanden. Bovendien zijn er veel stappen die kunnen worden genomen om ervoor te zorgen dat deze bestanden veilig worden verzonden. In dit artikel leg ik uit hoe je gevoelige bestanden veilig via e-mail kan versturen.

Het belang van wachtwoordbeveiliging

Eén van de belangrijkste stappen om ervoor te zorgen dat jouw e-mails veilig worden verzonden, is het beveiligen met een wachtwoord voordat ze worden verzonden. Dit betekent dat iedereen die de e-mail ontvangt het juiste wachtwoord moet invoeren om de e-mail te openen en te lezen. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest dat niet gemakkelijk te raden of te hacken is. 

Versleutel alle e-mails

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw e-mails veilig blijven, is ze te versleutelen voordat ze worden verzonden. Versleuteling betekent in feite het vervormen van de gegevens zodat ze niet kunnen worden gelezen tenzij ze worden ontsleuteld met de juiste sleutel. Dit zorgt ervoor dat niemand anders bij jouw informatie kan komen als ze die tegenkomen, terwijl ze via een onbeveiligd netwerk zoals openbare wifi worden verzonden.

Gebruik een veilige bestandsoverdracht service

Als je grote bestanden hebt die veilig moeten worden gemaild, is een beveiligde bestandsoverdracht service, zoals DropBox of Google Drive wellicht een betere optie dan het gebruik van standaard e-maildiensten, zoals Gmail of Yahoo Mail (behalve als je gebruik maakt van Bastion 365). Met deze diensten kun je een bestand uploaden en vervolgens een unieke link delen met wie er toegang toe moet hebben, zonder je gegevens bloot te stellen via een onveilige netwerkverbinding. 

Wil je graag dat al jouw zakelijke e-mail veilig kunnen worden verstuurd? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.bastion365.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *