Veilig online winkelen met deze tips

Sinds de komst van de coronapandemie in 2020 is het aantal online verkopen gigantische gestegen. Dit komt niet geheel onverwachts aangezien fysieke winkels een langere periode hun deuren gesloten moesten houden. Om toch aan nieuwe kleren, elektronische accessoires en puzzels te kunnen komen, gingen we met z’n allen massaal meer bestellen bij online winkels. Ondanks de toename blijft het voor veel mensen spannend om online te bestellen. Dit is niet zo vreemd aangezien we steeds vaker gewaarschuwd worden voor internetcriminelen. Om te voorkomen dat jij uiteindelijk je geld kwijtraakt bij een malafide webwinkel, geven wij je in deze blog graag tips waarmee het online winkelen een stuk veiliger wordt. Lees snel verder en doe binnenkort weer met een gerust hart een nieuwe aankoop!

 

Controleer de webwinkel op keurmerken

Wanneer je online gaat winkelen, dan is het ontzettend belangrijk om te onthouden dat vertrouwen één van de belangrijkste criteria is voor internetgebruikers. Je wilt immers niet dat je een bestelling plaatst en uiteindelijk met lege handen achterblijft. Om de betrouwbaarheid van een webwinkel te achterhalen is het noodzakelijk om voorafgaand aan jouw aankoop te letten op de volgende punten:

 

1. Belangrijke keurmerken

Het is een feit dat steeds meer mensen slachtoffer worden van malafide webwinkels. Om dit te voorkomen zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen. Deze keurmerken worden alleen verstrekt aan webwinkels die door een specialistisch team zijn gecontroleerd. Zie je een webwinkel die beschikt over een Webwinkelkeurmerk en een Thuiswinkel waarborg? Dan kan je er blindelings van uitgaan dat dit een betrouwbare webwinkel is en dus geen malafide verkoper.

 

2. Bedrijfsgegevens zichtbaar

Behalve de keurmerken is het verstandig om altijd te controleren of een bepaalde webwinkel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De gegevens hiervan kan je gemakkelijk vinden op de over ons pagina of onderaan de homepagina. Zodra je de benodigde gegevens hebt gevonden, kan je eenvoudig via de Kamer van Koophandel controleren of het om een officieel bedrijf gaat.

 

Neem de betaalmethodes door

Heb je inmiddels de keurmerken en de bedrijfsgegevens bekeken? Dan is het te adviseren om de aangeboden betaalmethodes ook onder de loep te nemen. Een betrouwbare webwinkel zal namelijk altijd betaalmogelijkheden als iDEAL, Creditcard, PayPal, Sofort en Klarna aanbieden. Tegenwoordig zijn er zelfs webwinkels die de mogelijkheid tot gespreid betalen aanbieden. Op die manier beschik je direct over het product, maar kan je het in termijnen terugbetalen. Klinkt dit als muziek in de oren? Klik dan snel hier voor meer informatie.

 

Vergeet de reviews niet

Wanneer je twijfelt over een bepaalde webwinkel, dan is er niets fijner dan het internet af te struinen naar reviews van andere kopers. Hoe meer goede ervaringen een ander heeft gehad bij de desbetreffende webwinkel, hoe betrouwbaarder de webwinkel is. Schroom dan ook zeker niet om eens een kijkje te nemen op Trustpilot of Google reviews om te achterhalen hoe hoog de door jouw gevonden webwinkel scoort op betrouwbaarheid. Op die manier is het bijna niet meer mogelijk om in handen te vallen van internetcriminelen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *