Wat is een beamer en wanneer kan je een beamer huren?

Wanneer je veel presentaties geeft dan kan een beamer als ondersteuning zijn voor de presentaties. Maar een beamer kan ook heel erg goed gebruikt worden om in je huis een thuisbioscoop te maken. Een beamer is er met verschillende prijzen en je kunt ze zelfs huren!

Wat is een beamer?

Een beamer is een apparaat waarmee je beelden op een muur of scherm kan projecteren. Nu wordt een beamer het meest gebruikt voor professioneel gebruik zoals tijdens zakelijke presentaties voor werk. Maar ook in Bioscopen wordt een beamer gebruikt om een film te projecteren op het grote scherm in de zaal. Een beamer heeft als voordeel dat het op een laptop of computer aangesloten kan worden. Men vindt dat de beamer de vervanger is van een diaprojector.

Welke Beamer huren kan je?

Wanneer je een beamer wilt gaan huren dan is dit vaak met een bepaald doel. Misschien wil je er eentje huren voor een zakelijke presentatie, een avondje netflixen, gamen met vrienden en films thuis kijken met vrienden. Het is daarom goed om van tevoren te weten welke beamer je nodig hebt voor je doel. Iedere situatie is zeker niet hetzelfde dus heb je ook voor elke specifieke situatie een andere beamer nodig.

Waar let je op bij het huren van een beamer?

Wanneer je een beamer huren gaat dan neem je natuurlijk niet de eerste de beste maar een beamer die past bij jou doel. Maar op welke punten moet je dan letten?

  • De resolutie van de beamer: Wanneer de resolutie van de beamer hoog is dan is de beeldkwaliteit ook veel beter. De beeldresolutie is dus van groot belang.
  • Een beamer die voldoende lichtopbrengst biedt: De lichtopbrengst van een beamer is ook erg belangrijk. De lichtopbrengst wordt gekenmerkt met ANSI-lumen. Hoe hoger de ANSI-lumen hoe hoger en krachtiger de lichtopbrengst is.
  • De Projecttechnieken: Dit zijn DLP, lcd en led. De DLP is licht en compact, de lcd is meer voor zakelijk gebruik en de led is duurzamer.
  • De beste kijkafstand tot het scherm of muur: De kijkafstand hangt af van de resolutie van de beamer. Bij de resolutie van 1280×720 moet er 1,8 keer de breedte van het beeld als kijkafstand tot het scherm of muur aangehouden worden. Als de resolutie hoger is kan je gemakkelijker dichter bij het scherm of muur gaan zitten.

Voordelig een beamer huren? Kijk dan eens op Gearbooker.com!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *